KOLUMNI

Kenen lauluja laulat?

  • 10.11. 09:24

Jarkko Vanninen

Jouduin vähän aikaa sitten haasteellisen tilanteen eteen.

Työntekijän työkyky oli merkittävästi alentunut vaikean liikuntaelinsairauden takia. Operatiivisella hoidolla kyettiin säilyttämään toimintakykyä, mutta aiempaan raskaaseen fyysiseen työhön ei enää ollut asiaa.

Työntekijä ymmärsi asian hyvin, kun ensimmäisiä vakavan komplikaation merkkejä ilmaantui ja työvuosiakin oli reippaasti jäljellä. Samaa mieltä olivat myös komplikaatioita hoitanut ortopedi sekä vakuutuslääkäri, joten työntekijä sai nopeasti ammatillisen kuntoutuksen.

Työnantajalla oli tarjota toista sopivaa työtä, ja työntekijä välttyi kohtaamasta työmarkkinoiden ikärasismin. Kaikki hyvin. 

Sitten mieli muuttui.

Työntekijä vaati päästä takaisin entiseen työhönsä, vaikka hänet oli todettu terveydentilan takia siihen sopimattomaksi. Vahvana kannustimena lienee ollut aiemman työn hyvä palkka.

Kun paluu merkittävien terveysriskien takia ei ollut mahdollista, niin asiaan puuttui ammattiliitto, joka alkoi ajaa vaatimusta voimallisesti.

Ammattiliitosta kuoriutui äkkiä lääketieteen asiantuntija. Vaatimusta tehostettiin hankkimalla alkuperäisen operaation suorittaneelta kollegalta lausunto, josta selvisi, että se perustui jälkeenpäin kerrottuun eikä kollega tuntenut työhön liittyviä terveysvaaroja. En tosin olisi sitä odottanutkaan, sillä se on työterveyslääkärin osaamisaluetta.

Se, että työterveyslääkäri, komplikaatioita hoitanut ortopedi ja vakuutuslääkäri olivat arvioineet jäljellä olevan työkyvyn yhtenevästi, ei merkinnyt ammattiliitolle mitään. Ei myöskään työterveyslain ydinajatus, eli työ ei saa vaarantaa terveyttä.

Olen aina ajatellut – ja niin teen jatkossakin – että ammattiliitot ajavat jäsenistönsä etua. En voi ymmärtää, millaista etua ammattiliitolle on työkyvyttömästä jäsenestä.

Työntekijän vastustava reaktio on ymmärrettävä ja osa hyväksymisen prosessia, mutta samaa ei voi sanoa ammattiliitosta. Onko ammattiliitoillakin jo raha terveyden edellä ja päätöksiä tehdään tunteilla?

Lääkäri saattaa joutua tällaisissa tilanteissa epäasiallisen painostuksen kohteeksi, mutta meidän tulee säilyttää objektiivisuus ja arvioida realiteetit.   

Onneksi meillä on ammatillinen kuntoutus, joka on oiva työkalu jäljellä olevan työkyvyn turvaamiseen. Niin tässäkin tapauksessa. Kunhan siihen vain lähdetään ajoissa.

Näin toivon mukaan ajatellaan ammattiliitoissakin, ja edellä kuvattu oli vain yksittäistapaus – olihan se?

Kirjoittaja on helsinkiläinen työterveyslääkäri.

Uusin lehti

Tapahtumat

22.11. Finlandia-talo – Rahoitus on toistaiseksi jäänyt sote-keskusteluissa sivurooliin, vaikka rahoituksen järjestäminen ohjaa merkittävästi toimintaa sosiaali- ja terveydenhuollossa. Terveysalan rahoitus -tapahtuma käy läpi, mitä sote-alan rahoituksen tulevaisuudesta tiedetään nyt, mitä sen suhteen on suunnitteilla sekä millainen rahoitusmalli toimisi hyvin tilanteessa, jossa julkinen ja yksityinen sektori toimivat yhä enemmän yhteistyössä. Tapahtumassa selvitetään myös mitkä ovat nykyisen lääkerahoitusjärjestelmän suurimmat ongelmat sekä kuinka niitä ratkotaan. Tule päivittämään tietosi, oppimaan uutta, osallistumaan keskusteluun sekä verkottumaan.

Kaikki tapahtumat

Uusimmat uutiset

Medirekry: Työpaikat

PÄÄKIRJOITUS

Länsi-Pohja uhmaa sote-määräyksiä

Eri puolilla Suomea vallitseva kuntien into yhteisyrityksiin kertoo siitä, kuinka vaikeaa yhteistyö maakunnan eri kaupunkien välillä voi olla, kirjoittaa päätoimittaja Anna Niemelä.

  • 17.11. 10:33

Kolumni

Aluepolitiikkaa ja edunvalvontaa

Vaikka sopeutuminen työpaikkojen muutoksiin on kipeää, rakennemuutos perustuu kohtuulliseen näyttöön paremmasta vaikuttavuudesta ja potilasturvallisuudesta, kirjoittaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Leena Setälä.

  • 17.11. 08:52

Toimitukselta

Keskusta sai Meri-Lapissa maistaa omaa lääkettään

Meri-Lapin kuntien valtuustossa useimmat keskustalaiset äänestivät yhteisyrityksen puolesta, vaikka se pistää kapuloita rattaisiin sote-uudistuksen järjestelyille Lapin maakunnassa.

  • 15.11. 10:39

Medirekry

Kaupallinen yhteistyö
HUS

Erikoislääkäri määräaikaiseen viransijaisuuteen

HUS on Suomen suurin erikoissairaanhoidon toimija ja työnantaja. Vahvuutemme on osaava ja työssään viihtyvä henkilökunta, joka arvostaa avoimuutta ja yhdenvertaisuutta. Työmme tavoitteena on korkea laatu ja korostamme potilaan parasta.

HUS

Erikoislääkäri vakinaiseen virkaan

HUS on Suomen suurin erikoissairaanhoidon toimija ja työnantaja. Vahvuutemme on osaava ja työssään viihtyvä henkilökunta, joka arvostaa avoimuutta ja yhdenvertaisuutta. Työmme tavoitteena on korkea laatu ja korostamme potilaan parasta

HUS

Erikoistuva lääkäri

HUS on Suomen suurin erikoissairaanhoidon toimija ja työnantaja. Vahvuutemme on osaava ja työssään viihtyvä henkilökunta, joka arvostaa avoimuutta ja yhdenvertaisuutta. Työmme tavoitteena on korkea laatu ja korostamme potilaan parasta.

ETELÄ-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ

KIPUPOLIKLINIKAN OSASTONYLILÄÄKÄRIN VIRKA

Olemme vireä ja aktiivinen, hyvät koulutus- ja työnohjausmahdollisuudet tarjoava työnantaja. Sairaalassamme on mahdollisuudet monipuoliseen lääkärintyöhön sekä tutkimukseen.

Summa

Summa kokoaa Talentumin lehdet ja bisneskirjat yhteen paikkaan. Lehden tilaajat voivat lukea Mediuutisia maksutta myös Summassa. Kokeile kuukauden ajan maksutta, et sitoudu mihinkään.