KOLUMNI

Johtaako vai eikö johtaa?

  • 17.2. 09:40

Juha Jolkkonen

Myös johtamisen pitää uudistua sosiaali- ja terveydenhuollon rahoituksen, rakenteiden ja palvelujen uudistuessa.

Perinteinen hierarkkinen tai ammattiryhmäkohtainen johtaminen ei enää toimi. Henkilöstön ja työyhteisöjen roolia uudistumisessa kannattaa vahvistaa.

Helsingin sosiaali- ja terveystoimen uudistuessa pitää neljän asian parantua: palvelujen saatavuuden ja asiakaskokemuksen, vaikuttavuuden, tuottavuuden ja henkilöstökokemuksen.

Olemme tunnistaneet yhteisen työn, sisäisen motivaation ja itseohjautuvuuden merkityksen.

Johtoa tarvitaan aiempaa vähemmän, ja sen rooli muuttuu. Johto näyttää suunnan, toimii esimerkkinä ja antaa tukensa. Kontrolli korvautuu luottamuksella, ja työyhteisöt oppivat ratkaisemaan arjen kysymykset ensisijaisesti itse.

Yhteinen työ tarkoittaa samassa veneessä olemista, yhteistä näkyä tulevasta ja yhteisiä tavoitteita. Yhteinen työ vaatii sosiaalisia taitoja. Pelkkä vahva oman alan osaaminen ei enää riitä.

Monialainen tiimityö lisääntyy, ja tiimien täytyy ottaa vastuuta ja tehdä ratkaisuja aiempaa itsenäisemmin. Näin saadaan kaikkien ideat, osaaminen ja asiantuntemus käyttöön.

Yhä vähemmän on samanlaisina toistuvia tilanteita, joissa ennalta annetut jäykät ohjeet tai määräykset toimivat. Tarvitaan kykyä etsiä uusia ratkaisuja, oppia nopeasti ja sopeutua ketterästi uusiin tilanteisiin.

Itseohjautuvat työntekijät ja työyhteisöt saavat päättää käytännön yksityiskohdista asetettujen tavoitteiden toteuttamiseksi. He myös vastaavat tuloksista.

Itseohjautuvan tiimin onnistumisen edellytys on, että jokainen osaa johtaa myös itseään. Itseohjautuvuuden on todettu lisäävän sekä tuottavuutta että työtyytyväisyyttä.

Sisäisesti motivoitunutta ihmistä motivoi eniten työ itsessään. Sisäinen motivaatio liittyy myös oppimiseen. Ihminen etsii luontaisesti uusia asioita ja haasteita. Työssä on ratkottava jatkuvasti uusia pulmia ja opittava ketterästi uutta

Muutos on iso ja vaikuttaa koko organisaation kulttuuriin.

Meillä Helsingissä uusien toimintamallien mukaiset monialaiset tiimit ovat aloittaneet, samoin itseohjautuvuutta kokeillaan jo.

Testaamme parhaillaan myös johtamisen käsikirjaa, joka auttaa esimiehiä uudenlaisen johtamisen oppimisessa ja käytäntöön soveltamisessa oman työyhteisönsä kanssa.

Uudistumista tuetaan esimiesten ja työyhteisöjen valmennuksilla sekä eri tavoin tapahtuvalla viestinnällä.

Yli sata vuotta vanhaa johtamisen määritelmää mukaillen: Johtaminen on toimintaa, jossa ihmiset saavat aikaan tuloksia ihmisten avulla ja ihmisten kanssa.

Kirjoittaja on virastopäällikkö ja toimialajohtaja Helsingin sosiaali- ja terveysvirastossa.

 

Kirjoitus on julkaistu 17.2.2017 ilmestyneessä Mediuutisten numerossa 7–8/2017.

Koko lehti on luettavissa Mediuutisten Summa-palvelussa.  Lehden tilaajalle palvelu on maksuton.

Lukuoikeuden saat kätevästi lehden tilaajanumeron avulla.

Uusin lehti

Tapahtumat

Rahoitus on toistaiseksi jäänyt sote-keskusteluissa sivurooliin, vaikka rahoituksen järjestäminen ohjaa merkittävästi toimintaa sosiaali- ja terveydenhuollossa. Terveysalan rahoitus -tapahtuma käy läpi, mitä sote-alan rahoituksen tulevaisuudesta tiedetään nyt, mitä sen suhteen on suunnitteilla sekä millainen rahoitusmalli toimisi hyvin tilanteessa, jossa julkinen ja yksityinen sektori toimivat yhä enemmän yhteistyössä. Tapahtumassa selvitetään myös mitkä ovat nykyisen lääkerahoitusjärjestelmän suurimmat ongelmat sekä kuinka niitä ratkotaan. Tule päivittämään tietosi, oppimaan uutta, osallistumaan keskusteluun sekä verkottumaan.

Kaikki tapahtumat

Uusimmat uutiset

Medirekry: Työpaikat

Medirekry

Kaupallinen yhteistyö
GSK (GlaxoSmithKline)

Asiantuntijalääkäriä (Medical Advisor)

GSK (GlaxoSmithKline) on tiedelähtöinen, globaali terveydenhuoltoalan yritys. Tutkimme ja valmistamme innovatiivisia lääkkeitä, rokotteita ja itsehoitovalmisteita, joiden avulla autamme ihmisiä elämään terveempinä pidempään. Maailmanlaajuisesti meitä on noin 100 000 ja toimimme 115 eri maassa. Suomessa meitä on noin 130 ja toimistomme sijaitsee Espoon Isossa Omenassa.

Kuopion yliopistollinen sairaala

ERIKOISTUVAN LÄÄKÄRIN VIRAT (16) Akuuttilääketiede (2)

Kuopion yliopistollinen sairaala on lähes 4500 ihmisen työpaikka. Hoitotyön ammattilaisia KYSissä työskentelee 2800. Suuri organisaatio on täynnä mahdollisuuksia kehittyä työssä ja edetä uralla. Vuonna 2015 KYSiin valmistui Suomen modernein sairaala.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote)

NEUVOLATOIMINNAN YLILÄÄKÄRIÄ

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) tuottaa sosiaali- ja terveyspalvelut Lappeenrannassa ja lähikunnissa. Asukkaita on noin 132 000. Lappeenrantaan pääsee junalla Helsingistä 2 tunnissa ja Lahdesta tunnissa.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote)

OPISKELUHUOLLON VASTUULÄÄKÄRIÄ

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) tuottaa sosiaali- ja terveyspalvelut Lappeenrannassa ja lähikunnissa. Asukkaita on noin 132 000. Lappeenrantaan pääsee junalla Helsingistä 2 tunnissa ja Lahdesta tunnissa.

Summa

Summa kokoaa Talentumin lehdet ja bisneskirjat yhteen paikkaan. Lehden tilaajat voivat lukea Mediuutisia maksutta myös Summassa. Kokeile kuukauden ajan maksutta, et sitoudu mihinkään.