PÄÄKIRJOITUS

Vaarallista kainostelua

Lääkärien kannattaa huomioida, että iäkkään potilaan hankalasti selitettävä oire voi liittyä HIV-tartuntaan. Hiv-testiä on uskallettava ehdottaa nykyistä useammalle potilaalle.

  • 21.10. 11:17

Kolumni

Päällikön päänvaiva

Tarkoittaako luottamus asiantuntijoihin sitä, että antaa heille vapaat kädet? Tämä ja kymmenisen muuta ristiriitaista kysymystä, joihin terveydenhuollon johtajan on vastattava.

  • 14.10. 11:07

Tutkimus

Ulosteensiirto muuttaa suolistomikrobistoa pysyvästi

Ulosteensiirto muuttaa potilaan suolistomikrobiston hyvin samankaltaiseksi kuin luovuttajan mikrobisto. Muutos on myös hyvin pysyvä, osoittaa Helsingin yliopiston ja Helsingin yliopistollisen sairaalan tutkimus.

  • 11.10. 13:07

PÄÄKIRJOITUS

Kimurantti terveysongelma

Yksinäisyys selittää terveys- ja hyvinvointieroja ja on siksi tupakanpolton tai ylipainon kaltainen iso kysymys yhteiskunnalle, kirjoittaa päätoimittaja Anna Niemelä.

  • 7.10. 11:25

Kolumni

Väheneekö eriarvoisuus?

Uusi sote-järjestelmä saattaa lisätä eriarvoisuutta, kirjoittaa Kelan tutkimusprofessori Hennamari Mikkola.

  • 7.10. 11:19

Toimitukselta

Lääkäri tyrkyllä

On syytä varoa kannustamasta terveyspalvelujen ylimääräiseen, varmistelevaan käyttöön, kirjoittaa toimittaja Minna Pihlava.

  • 7.10. 11:18

Investoinnit

Kainuu sai poikkeusluvan sairaalan rakentamiseen

Kainuun uusi sairaala -hankkeessa uudistetaan myös maakunnan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden prosessit ja organisointi sekä Kainuun erikoissairaanhoidon ja Kajaanin kaupunkialueen perusterveydenhuollon toimitilat ja niihin liittyvä terveydenhuollon teknologia.

  • 6.10. 13:46

Uusin lehti

Tapahtumat

Kuule uusimmista käytäntöjä muuttavista tutkimuksista sekä verkostoidu terveysalan ammattilaisten kanssa.

Kaikki tapahtumat